Switch-emulaattori Yuzu suljetaan, kehittäjä maksaa miljoonakorvaukset Nintendolle

Nintendon tähtäimiin joutuneen Yuzun kehitys päättyy.

4.3.2024 22:28

Nintendo Switch -emulaattori Yuzu suljetaan Nintendon oikeustoimien seurauksena.

Pelijätti haastoi Yuzua kehittävän Tropic Hazen äskettäin oikeuteen laajamittaisen piratismin mahdollistamiseen vedoten. Tapaus ei kuitenkaan etene oikeuteen asti, vaan osapuolet ovat päätyneet sovitteluratkaisuun.

Tropic Hazen ja Nintendon välisen sopimuksen mukaan Yuzun kehitys lopetetaan ja emulaattori vedetään jakelusta. Sopimus myös kieltää Tropic Hazea jakamasta emulaattorin tai sen osien lähdekoodia eteenpäin. Myös kaikki emulaattorikehittäjän verkkosivut ja sen omistamat suojauksen kieltämiseen käytetyt laitteistot luovutetaan Nintendolle. Yuzun lisäksi sopimus koskee myös Tropic Hazen kehittämää 3DS-emulaattori Citraa.

Osana sovitteluratkaisua Tropic Haze suostuu lisäksi maksamaan Nintendolle 2,4 miljoonan dollarin korvaukset. Sopimuksen voimaantulo edellyttää vielä oikeuden hyväksyntää.

Nintendo on aikaisemminkin käynyt oikeutta peliensä emulaatioon liittyviä palveluita vastaan. Esimerkiksi vuonna 2018 yhtiö haastoi kaksi pelitiedostojen jakamiseen käytettyä verkkosivustoa oikeuteen. Myös tuolloin oikeustoimet johtivat Nintendon tavoitteiden mukaisesti verkkopalveluiden sulkemiseen.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa