Remedy osti Control-pelisarjan oikeudet itselleen – suomalaisstudio arvioi vaihtoehtoja sarjan tulevaisuuden varalle

Remedyn ja 505 Gamesin kumppanuus päättyy.

28.2.2024 21:58

Remedy Entertainment kertoo ottaneensa Control-pelisarjan oikeudet omistukseensa.

Studio kertoo tiedotteessaan ostaneensa kaikki oikeudet Control-pelisarjaan julkaisukumppani 505 Gamesilta. Enintään 17 miljoonan euron arvoisessa kaupassa siirtyvät oikeudet niin Controliin, Control 2:een, Condor-työnimellä työstettävään moninpeliin kuin tuleviin sarjan osiin.

505 Games julkaisi Remedyn kehittämän Controlin vuonna 2019. Remedy kertoi myös vuonna 2022 Control 2:n paljastuksen yhteydessä julkaisevansa ja kehittävänsä pelin yhdessä 505 Gamesin kanssa. Nyt suomalaisstudio hakee vapauksia viedä Control-pelisarjaa haluamaansa suuntaan.

Control-pelibrändin täysi omistus antaa meille vapauden valita mikä on paras tie edetä. Harkitsemme vaihtoehtojamme huolellisesti tietäen, että useat kumppanit pitävät Controlia houkuttelevana pelibrändinä, toimitusjohtaja Tero Virtala kommentoi yhtiön julkaisemassa tiedotteessa.

Virtala kertoo myös Condorin ja Control 2:n kehityksen etenevän normaalisti. Hän kuitenkin toteaa yhtiön tutkivan vaihtoehtoja pelien rahoitus- ja julkaisumallien varalle.

Lähde: Remedy

Lisää luettavaa