Pelikuva pehmitti pelaajien palautteen Dragon Agen ulkoasusta – mutta nyt ilmoilla on uusi huoli

Monet uskovat pelikuvavideon perusteella, että sarjan paikoin synkkä tunnelma on yhä tallella.

12.6.2024 19:17

Biowaren Dragon Age: The Veilguard -roolipelin tiistaina julkaistu pelikuvavideo on sekä vahvistanut että hälventänyt joitain pelaajien huolia ja tuonut mukanaan myös uusia.

Noin 20 minuuttia kestävä video paljastaa, että pelin hahmot ja ympäristöt näyttävät hyvin pitkälti samalta kuin sunnuntaina julkaistussa trailerissa, jonka useat pelaajat haukkuivat pystyyn. Vallitseva tunnelma ja tapahtumat ovat kuitenkin synkkiä ja paikoin epätoivoisia toisin kuin trailerissa. Videon voi katsoa tämän uutisen lopusta.

Monet pelaajat kritisoivat sunnuntain trailerin sarjakuvamaista ulkoasua ja liian kepeäksi koettua tunnelmaa, joita ei pidetty sopivina pelisarjan imagoon. Osa pettyneistä ihmisistä vertasi peliä trailerin perusteella pilkallisesti muun muassa Fortniteen.

Lue aiheesta lisää tästä: Pelaajat lyttäävät uuden Dragon Agen trailerin – ”Joko kuolet dragon agena tai elät riittävän pitkään muuttuaksesi fortniteksi”

Sunnuntain traileri ei sisältänyt kuitenkaan lainkaan pelikuvaa, joten osa ihmisistä piti yllä toivoa siitä, että varsinainen peli näyttäisi ja tuntuisi erilaiselta.

Siinä missä sunnuntain jälkeen reilu enemmistö suosituimmista kommenteista oli negatiivisia niin Redditissä, Youtubessa kuin X:ssä, ovat pelaajien mielipiteet nyt selvästi jakautuneempia.

Esimerkiksi Redditissä suurin osa suosituimmista kommenteista liittyy pelikuvavideossa näytettyihin juonenkäänteisiin ja niillä spekulointiin. Suosituimmat visuaalista puolta käsittelevät kommentit vaikuttavat olevan pääosin positiivisia.

– Huoleni hahmoista ja tunnelmasta on pyyhitty pois. Ne näyttävät paljon paremmilta pelissä [kuin trailerilla], yhdessä niistä todetaan.

Juonenkäänteet puhuttavat ihmisiä myös Youtubessa. Visuaalisen puolen suosituimmassa kommentissa ihmetellään pelin sankareita uhkaavien demoneiden kirkkaita valoefektejä.

– Demonit ovat taas käyneet syömässä neonvaloja, kommentissa leukaillaan.

X:ssä kommenttihierarkian huipulle on päässyt eniten kritiikkiä. Se on vertailun somealustoista ainoa, jossa aivan kärjessä on enemmän negatiivista kuin neutraalia tai positiivista palautetta.

Kahdessa tykätyimmässä negatiivisessa kommentissa ei perustella, mikä videolla oli kommentoijan mielestä pielessä.

– Näyttää todella geneeriseltä. Olen aika pettynyt, eräs näkemyksensä myös perusteleva X:n käyttäjä kirjoittaa verrattain suositussa viestissään.

Sarjakuvamainen grafiikka häiritsee yhä kommenttien perusteella osaa ihmisistä, mutta se ei näytä olevan enää vallitseva mielipide.

Täysin uutena huolenaiheena esiin ovat nousseet taistelut, joita pelikuvavideo esitteli. Ensimmäistä kertaa sarjan historiassa pelaaja ei voi ohjata muita ryhmän jäseniä, vaan on rajoitettu pelaamaan vain omalla hahmollaan. Muille ryhmän jäsenille voi antaa taistelun aikana erilaisia komentoja ajan pysäyttävän valikon kautta.

Lisäksi pelaajalla on mahdollisuus asettaa pikanäppäimiin vain kolme kykyä, kun edeltäneessä Dragon Age: Inquisitionissa kykyjä saattoi olla kerralla aktiivisessa käytössä kahdeksan.

Muutokset ovat herättäneet monissa ihmisissä selvästi pelkoja siitä, että Bioware on tehnyt pelistä liian yksinkertaisen.

Teos on myös päätynyt nopeasti osaksi kulttuurisotaa. Edellä mainitun kritiikin lisäksi osa pelaajista suhtautuu The Veilguardiin negatiivisesti siksi, että he pitävät peliä oman ideologiansa vastaisena eli liian ”wokena”.

Dragon Age: The Veilguardin on määrä ilmestyä kuluvan vuoden syksynä pc:lle, Playstation 5:lle ja nykyisille Xboxeille. Peli tunnettiin aiemmin nimellä Dragon Age: Dreadwolf.

Sarjan edellinen osa Dragon Age: Inquisition julkaistiin lähes 10 vuotta sitten vuonna 2014.

Alla olevaa videota katsoessa on hyvä pitää mielessä, että vaikka kyse on virallisesti pelikuvasta, on materiaali Biowaren valikoimaa ja editoimaa. Videon ei ole tarkoitus tarjota ihmisille mahdollisimman todenmukaista kuvaa pelistä, vaan mahdollisimman houkutteleva kuva.

Lisää luettavaa