Ubisoftin kerrotaan ryhtyneen poikkeuksellisen rajuihin toimenpiteisiin The Crew -autoilupelin sulkemiseksi.

Peliyhtiö ilmoitti viime vuoden lopulla sulkevansa The Crew’n maaliskuun lopussa. Vuonna 2014 ilmestynyt peli vedettiin jo tuolloin myynnistä ja pelipalvelimet suljettiin lopulta pari viikkoa sitten.

Palvelinten sulkeminen ei kuitenkaan jostain syystä riittänyt Ubisoftille. Verkkotietojen perusteella yhtiö on nimittäin alkanut perua The Crew -käyttäjien lisenssejä. Esimerkiksi Ubisoft Connect -jakelualustalla The Crew’n hankkineet pelaajat eivät voi enää käynnistää peliä suoraan Ubisoft Connectin kautta, sillä peli on eristetty epäaktiivisten pelien osastoon käyttäjien pelikirjastoissa. Pelin käynnistäminen suoraan asennuskansiosta onnistuu nähtävästi edelleen, mutta peli käynnistyy vain demotilassa. Steam-asennuksen käynnistävät pelaajat taas saavat pyynnön peliavaimen syöttämisestä.

Verkkopelinä The Crew’n pelaaminen ei olisi tietenkään ollut mahdollista enää palvelinten sulkemisen myötä. Ubisoft näyttää kuitenkin pyrkivän myös estämään peliyhteisöä luomasta omia verkkopalveluitaan pelin ylläpitämiseksi virallisen tuen päättymisen jälkeen.

Verkossa on kuitenkin vireillä aloite digitaalisesti jaeltavien pelien elinkaaren takaamisesta. The Crew’n alkuperäinen sulkemisilmoitus sai vireille tubettaja Ross Scottin käynnistämän Stop Killing Games -aloitteen, jonka pyrkimyksenä on suojella kuluttajia ostamiensa pelien sulkemiselta vaikuttamalla kansalliseen ja kansainväliseen lainsäädäntöön. Aloitteiden kerrotaan etenevän lähiaikoina Yhdistyneissä Kuningaskunnissa, Kanadassa ja Australiassa, joiden lisäksi Stop Killing Games pyrkii vaikuttamaan myös EU-lainsäädäntöön.

Lähde: PC Gamer

Lisää luettavaa