Metal Gear Solid V:n mysteeri selvisi – tämä mies on Snaken uusi ääninäyttelijä

Snakea ei totisesti ole ääninäyttelemässä Metal Gear Solid V:ssä enää David Hayter. Uusi ääni lienee monille kuitenkin varsin tuttu ilmestys.

6.6.2013 23:52

Konamin odotettu hiippailuteos Metal Gear Solid V: The Phantom Pain on ollut mysteerien vainoama teos. Jo ennen pelin varsinaista julkistusta Konami hämmensi pelikansaa The Phantom Pain -tempuillaan, mitä seurasi nopeasti tieto myös vieläpä siitä, että David Hayter ei enää palaa päähenkilö Snaken rooliin.

Tänään Konami on vahvistanut, että Hayterin paikan Metal Gear Solid V:ssä on napannut muun muassa 24-televisiosarjasta erityisesti tuttu Kiefer Sutherland. Metal Gear -luoja Hideo Kojima on perustellut päätöstä sillä, että hän halusi rooliin nimenomaan henkilön, joka pystyisi välittämään niin Snaken äänessä kuin eleissäkin sen, että hahmo on jo lähes 50 vuotta vanha. Apua Kojima kertoo saaneensa valinnassa elokuvatuottaja Avi Aradilta.

Sutherlandilta löytyy elokuva- ja televisioroolien ohella plakkarista jo myös kokemusta Call of Duty: World at Warin sekä 24: The Gamen parissa tehdystä ääninäyttelystä. Metal Gear Solid V:ssä hän antaa ensimmäistä kertaa näyttelemälleen virtuaaliselle hahmolle kuitenkin myös kasvonsa ilmeet liikkeenkaappauksen kautta. Kojima onkin korostanut, että Metal Gear Solid V:ssä hän on halunnut Snaken ilmaisevan itseään vahvemmin ilman tarvetta toistuvaan dialogiin.

Sutherland kertoo, ettei hän ole varsinaisesti pelaaja, mutta tuntee silti Metal Gear -sarjan ja ymmärtää sen massiivisuuden. Hän onkin erityisen innoissaan uudesta työstään.

Paljastus tehtiin osana Konamin Pre E3 -presentaatiota. Sen voi kurkata kokonaisuudessaan täältä.

Lisää luettavaa