Huomenna eläkkeelle jäävä PlayStation-pomo Jim Ryan: PS5 on matkalla Sonyn menestyksekkäimmäksi konsoliksi

Väistyvä PlayStation-pomo kertoo PS5:n menestyksestä.

31.3.2024 14:25

PlayStation-pomo Jim Ryan kertoo PS5:n olevan matkalla yhtiön historian menestyksekkäimmäksi konsoliksi.

Sonyn palveluksessa vuodesta 1994 ja Sony Interactive Entertainmentin toimitusjohtajana vuodesta 2019 saakka toiminut Ryan kertoi ajatuksiaan PlayStationin markkina-asemasta eläköitymisensä kynnyksellä. PlayStationin virallisessa podcast-lähetyksessä esiintyneen Ryanin mukaan PlayStation on elämänsä vedossa pelimarkkinoilla.

– PlayStation 5 on matkalla kaikkien aikojen menestyksekkäimmäksi konsoliksemme useilla eri mittareilla ja uskon, että PlayStation Studiosin johdolla PS5-pelit ja -pelikokemukset ovat parhaita, joita olemme nähneet.

Puhtaasti konsolimyyntien valossa PlayStation 5 tuskin yltää Sonyn myydyimmäksi konsoliksi. Ryan totesi samassa haastattelussa yhtiön myyneen yhteensä 160 miljoonaa PS2-konsolia, jonka myyntimääriin tuskin yltää edes nykyisten konsolien myyntikuningas Nintendo Switch, jota on myyty tähän mennessä noin 140 miljoonaa kappaletta. PS5-konsoleita on myyty noin 55 miljoonaa kappaletta, mutta Sony alensi äskettäin ennusteitaan konsolien myynneistä. Ryan ei tarkentanut, millä mittareilla hän PS5:n menestystä arvioi, mutta tätä nykyä konsolimyyntien merkitys menestyksen mittarina lienee PS2-aikakautta alhaisempi.

Ryanin virallinen viimeinen päivä Sonyn palveluksessa on huomenna. Hänen tilalleen Sony Interactive Entertainmentin johtoon astuu Sony-ryhmän operatiivinen johtaja Hiroki Totoki.

Lähde: VGC

Lisää luettavaa