Näin roolipelijätti selittää hahmojen kadonneita ääniä

Pelaajien keskuudessa vallalla on ollut oletus, jonka mukaan äänten puuttuminen johtuisi yhdysvaltalaisen mediatyöntekijöiden ammattiliiton lakosta.

5.12.2024 07:00

Englanninkielisen ääninäyttelyn osittainen puuttuminen gacha-roolipeli Honkai: Star Railista johtuu ”aikatauluongelmista”, kertoo kiinalainen kehittäjä Mihoyo pelin sisällä keskiviikkona julkaisemassaan tiedotteessa.

– Aikatauluongelmien takia osa eräiden hahmojen englanninkielisestä ääninäyttelystä puuttuu tietyistä 2.7-päivityksen keskusteluista, Mihoyo muotoilee.

Mihoyo kertoo samalla lisäävänsä puuttuvan ääninäyttelyn peliin tulevissa päivityksissä.

Suositun gacha-pelin pelaajat huomasivat eilen keskiviikkona, että useiden hahmojen englanninkielistä ääntä ei kuulla lainkaan uuden 2.7-päivityksen varsinaisissa tehtävissä.

Kyse ei ole yksittäistapauksesta, sillä viime kuukausien aikana useiden hahmojen äänet ovat puuttuneet myös Honkai: Star Railin sisarpelistä Genshin Impactista.

Lue myös: Useat hahmot menettäneet äänensä – ilmiö levisi tänään uuteen peliin

Lue myös: Hahmot menettivät äänensä suositussa toimintaroolipelissä – pelaajilla vahva oletus syystä

Pelaajien keskuudessa vallalla on ollut oletus siitä, että äänten puuttumisen taustalla olisi yhdysvaltalaisen mediatyöntekijöiden ammattiliiton SAG-AFTRAn heinäkuussa alkanut ääninäyttelijöiden lakko.

Mihoyo on aiemmin kertonut ympäripyöreästi, että äänten puuttuminen Genshin Impactista on johtunut näyttelijäsuoritusten ”äänitysjärjestelyistä”.

Honkai: Star Railin ja Genshin Impactin lisäksi kiinalaisyrityksen suurimpiin peleihin kuuluu Zenless Zone Zero, joka on kahden muun tapaan menestyvä gacha-roolipeli.

Mitä ovat gacha-pelit?

Gacha-lajityypin peleissä keräillään ja kehitetään yleensä toinen toistaan voimakkaampia hahmoja, joiden hankkimiseksi on osallistuttava eräänlaiseen uhkapeliin. Osallistumismaksun hahmoarvontaan voi suorittaa joko pelaamalla hankitulla tai oikealla valuutalla.

Pelaaminen itsessään on ilmaista, mutta koska pelaamalla hankittavaa valuuttaa on saatavilla tarkasti rajoitettu määrä ja koska jokainen arvontakerta maksaa, pelaaja ei voi hankkia itselleen lähimainkaan kaikkia hahmoja tai aseita, ellei käytä peliin myös oikeaa rahaa.

Jos hahmoarvontaan osallistuu tarpeeksi monta kertaa tuloksetta, saa hahmon monissa peleissä lopulta varmasti niin sanotun säälijärjestelmän kautta. Siihen pisteeseen pääseminen oikealla valuutalla maksaa kuitenkin satoja euroja jokaisen yksittäisen hahmon kohdalla.

Hahmojen kykyjen kehittäminen huippuunsa taas on usein hyvin pitkälti mahdotonta ilman satojen eurojen rahallista panostusta.