Uutuusräiskintä Helldivers 2:n suosio on osoittautunut jo ongelmaksi pelin kehittäjille.

Arrowhead Game Studiosin kehittämä Helldivers 2 on kivunnut jo PlayStationin menestyksekkäimmäksi pc-julkaisuksi. Suosio on jatkanut kasvuaan pelin julkaisun jälkeen ja Helldivers 2 onkin vakiovieras Steamin pelatuimpien pelien listalla.

Suosiolla on kuitenkin ollut varjopuolensa. Helldivers 2 on kärsinyt teknisistä ongelmista, joiden vuoksi kaikki ole pelaajat eivät ole voineet pelata peliä suosituimpina peliaikoina.

Ongelmien ratkaisemisessa ei Arrowheadin mukaan ole kyse myöskään yksinkertaisesta palvelinkapasiteetin kasvattamisesta. Studion toimitusjohtaja Johan Pilestedt on kertonut, ettei pelin palvelinkoodi ole kyennyt suoriutumaan pelaajaryntäyksistä, minkä vuoksi kehittäjät joutuvat kirjoittamaan koodia uudelleen ongelmien paikkaamiseksi.

Pilestedt kertoo myös studion pahentaneen ongelmaa epähuomiossa alkuperäisten palvelinongelmien jälkeen. Studio hyvitteli yhteysongelmia tarjoamalla pelaajille kaksinkertaisen kokemuspistekertymän, mikä johti uuteen pelaajaryntäykseen ja palvelinten ylikuormitukseen. Arrowhead on kuitenkin luvannut työstävänsä aitoja korjauksia Helldivers 2:een, joten ongelmien toivotaan väistyvän lähiaikoina.

Lähde: VGC

Lisää luettavaa