Half-Life täyttää 25 vuotta – juhlista vuosipäivää jykevällä yllätyspäivityksellä ja juhladokumentilla!

Valven klassikkoräiskintä alkaa ikääntyä.

18.11.2023 10:21

Valve on julkaissut yllätyspäivityksen Half-Life -räiskintäpeliinsä.

Päivitykselle on varsin hyvä syy, sillä klassikkopeli täyttää vuosia. Half-Life julkaistiin alun perin Pohjois-Amerikassa 19. marraskuuta 1998. Euroopassa pelin pariin päästiin vasta hieman myöhemmin 27. marraskuuta.

Half-Lifen 25-vuotisjuhlapäivitys sisältää joukon pelin historiaa kunnioittavia muutoksia. Mukana on esimerkiksi Half-Life Uplink -demo, joka julkaistiin yleisön käsiin alun perin laitevalmistajien ja pelilehtien kautta. Half-Life -moninpelin ystäville on tarjolla neljä uutta karttaa sekä kolme alun perin Half-Life: Further Data -cd:llä ilmestynyttä karttaa. Moninpeliin on myös tarjolla pelin historiaan kytkeytyviä hahmomalleja, kuten Ivan the Space Biker ja Prototype Barney. Moninpeliä on lisäksi helpotettu Steam-verkkotuella, mikä mahdollistaa verkkopeleihin liittymisen ja pelikaverien kutsumisen omiin peleihin.

Päivitys sisältää myös useampia pelillisiä muutoksia. Valve kertoo esimerkiksi parantaneensa kranaattien fysiikkamallinnusta, päivittäneensä verkkopelin asetasapainoa sekä korjaneensa joukon bugeja.

Nostalgian ystävät voivat nautiskella alkuperäisestä Valve-introvideosta sekä Half-Lifen vuoden 1998 alkuperäisestä käynnistysvalikosta. Uusien grafiikka-asetusten ansiosta Half-Lifestä voi nyt nautiskella alkuperäisessä ulkoasussaan moderneilla näyttöpäätteillä laajakulmanäyttötuen ja uusien vapaavalintaisten grafiikka-asetusten ansiosta. Pelaajat voivat esimerkiksi halutessaan kytkeä pois renderöijän tekstuuripehmennyksen.

Samalla Half-Life on päivitetty myös Steam Deck -yhteensopivaan muotoon. Peli on siis saanut parannellun ohjauksen ja Steam-käsikonsolille sovitetun käyttöliittymän.

Juhlan kunniaksi Half-Life on lisäksi napattavissa ilmaiseksi Steamista, mikäli peliä ei vielä löydy pelikirjastosta. Valve on samalla julkaissut myös juhladokumentin, jossa pelin alkuperäinen kehitystiimi jakaa muistojaan klassikkoräiskinnän kehityksestä.

Lähde: Steam

Lisää luettavaa