Entinen GTA-työntekijä paljastaa: Tarinallinen GTA 5:n DLC-sisältö hylättiin, koska GTA Online alkoi tuottaa massiivisia summia

Trevor-hahmoon keskittyvä tarinallinen DLC-sisältö eteni projektin puoliväliin ennen lisäosan laittamista jäihin.

6.7.2024 15:00

Entisen Rockstar-tiimiläisen mukaan Grand Theft Auto 5 :n suunniteltu tarinapohjainen lisäsisältö peruttiin, koska GTA Online tuotti niin paljon rahaa.

Vuonna 2023 GTA 5 :stä paljastettu tieto viittaa siihen, että DLC-paketti nimeltä Agent Trevor oli yksi kolmesta perutusta tarinallisesta laajennuksesta pelille. Muut laajennukset olivat nimiltään Zombie Apocalypse ja Alien Invasion.

Joseph Rubino, joka työskenteli kuusi vuotta Rockstarilla vanhempana kamerataiteilijana sekä välianimaatioiden elokuvallisena suunnittelijana, kertoi SanInPlay-YouTube-kanavalle työskennelleensä Trevoriin keskittyvän ladattavan tarinasisällön parissa ennen sen perumista.

Rubino työskenteli projektissa kamerataiteilijana ja editoijana. Suunnitteluvaiheessa pelitiimi jaettiin hänen mukaansa GTA Onlineen keskittyvään tiimiin sekä DLC-sisällön parissa jatkavaan tiimin osaan. Varhaisessa vaiheessa osa tiimistä siirtyi Red Dead Redemption 2:n pariin.

Rubino kertoo haastattelussa, että GTA Onlinen suuri taloudellinen menestys sai Rockstarin muuttamaan prioriteettejaan ja keskittymään lisäsisällön sijaan nettipeliin.

– GTA Onlinen julkaisun jälkeen nettipelistä tuli niin suuri rahasampo ja ihmiset pitivät siitä niin paljon, että oli vaikea perustella, miten itsenäinen DLC-sisältö olisi voittanut nettipelin, Rubino sanoo.

Hänen mielestään sekä nettipeliin panostaminen että DLC-sisällön tekeminen olisi saattanut olla mahdollista, mutta Rockstar teki asiassa liiketoiminnallisen päätöksen.

Rubinon mukaan päätös perua DLC sai hänet ”hieman pettyneeksi”, ja hän olisi toivonut, että tarinallisen lisäsisällön työstö olisi jatkettu loppuun.

Rubino kertoo, että DLC:n kehitys oli noin puolivälissä, kun projekti peruttiin. Hän kuitenkin huomauttaa, että merkittävä osa perutusta sisällöstä päätyi GTA Onlineen, joten hän uskoo, että tiimin tekemä sisältö ei mennyt täysin hukkaan. Lisäosan sisältö oli hänestä korkealaatuista.

Myös Grand Theft Auto 5:n Trevorin näyttelijä Steven Ogg puhui tarinallisen GTA 5-DLC:n perumisesta huhtikuussa antamassaan haastattelussa.

Lähde: Video Games Chronicle

Lisää luettavaa