Borderlands-pelisarjasta tunnetun Gearbox Entertainmentin myynti lähestyy, lähteet kertovat.

Gearboxin kauppasuunnitelmista kerrottiin julkisuuteen viime vuoden puolella. Studion omistavan Embracer Group kerrottiin suunnittelevan Gearboxin myymistä uusille omistajille talousvaikeuksiensa helpottamiseen tähtäävien organisaatiouudistusten yhteydessä.

Kotaku-sivusto kertoo nyt lähteisiinsä viitaten kaupan lähestyvän toteutumistaan. Lähteiden mukaan Gearboxin perustaja ja toimitusjohtaja Randy Pitchford on kertonut tällä viikolla studion työntekijöille, että päätökset studion tulevaisuudesta on jo tehty. Pitchfordin kerrotaan todenneen, että tarkemmat tiedot asiasta kerrotaan maaliskuun aikana. Kotakun mukaan Pitchford on aiemmin kertonut työntekijöille, että Gearbox joko säilyy Embracerin omistuksessa, myydään uudelle omistajalle tai itsenäistyy ulkopuolisen rahoituksen turvin. Kotaku kertoo studion johdon tehneen päätöksen myynnistä uudelle omistajalle ja kauppaneuvottelujen olevan jo loppusuoralla.

Embracer Group osti Gearboxin vuonna 2021 1,2 miljardin dollarin kauppasummalla. Rajusti viime vuosina kasvanut yhtiö on joutunut tekemään kovia leikkauksia taloudellisen asemansa parantamiseksi. Gearboxin myynnin lisäksi Embracerin kerrottiin tällä viikolla luopuvan Saber Interactivesta puolen miljardin arvoisessa kaupassa. Yhtiö on myös perunut kymmeniä työn alla olleita pelejä ja irtisanonut lähes 1 400 työntekijää.

Lähde: Kotaku

Lisää luettavaa