Apex Legendsin battle pass muuttuu radikaalisti – fanit raivoissaan

Isoja muutoksia.

9.7.2024 14:46

EA:n ja Respawn Entertainmentin huippusuosittu Apex Legends -moninpeliräiskintä muuttuu radikaalisti. Kaudesta 22 alkaen pelin maksullista battle passia rukataan nimittäin oikein kunnolla.

Aikaisemmin kerran kaudessa ilmestyneen keräilypassin on voinut ostaa 950 Apex Coinilla (joka vertautuu noin kymmeneen euroon) ja sen on pystynyt ostamaan aiemman kauden passista kertyneillä kolikoilla vaivatta ja ilman lisämaksuja. Jatkossa sen pystyy kuitenkin ostamaan vain oikealla rahalla. Noin kymmenen euron hintaan myytävää passia laitetaan uuteen uskoon toisellakin tapaa – tulevaisuudessa passeja on kaksi per kausi.

Se tarkoittaa siis sitä, että kahteen osaan jaetun sisältökauden aikana peliin tulee laittaa vähintään kaksikymmentä euroa sisään, jotta siitä pääse nautiskelemaan täysin siemauksin. Kokonainen sisältökausi kestää yleensä noin 2-3 kuukautta.

Aikaisemmin passeissa on ollut 110 tasoa. Jatkossa niitä on 60 per puolikas kausi, eli entiseen verrattuna niitä on täyden kauden aikana kymmenen enemmän. Kokonaisen kauden aikana jaettujen Crafting Metalsien määrä on jatkossa miltei nelinkertainen.

Muutoksia on luvassa myös entiseen Premium Bundleen, joka piti sisällään premium-passin sekä tasojen skippauksia. Tulevaisuudessa Premium+ -nimellä varustetun passin hinnaksi on lyöty noin kaksikymmentä euroa per puolikas kausi ja tasoskippauksien määrää on pudotettu viidellätoista vain kymmeneen. Premium+ -omistajat saavat kuitenkin yksinoikeudella käyttöönsä uusia ulkoasuja hahmoilleen. Sen lisäksi koko pelin hahmokaarti aukenee omistajille kauden ajaksi.

Muutokset on otettu Apex-yhteisössä vastaan raivokkaasti. Pelin ympärille kasaantuneet Reddit-yhteisöt ovatkin jo kerenneet julistamaan pelin kuolleeksi ja käyttäjät ovat ryhtyneet poistamaan peliä. Myös Apex-meemisubreddit r/ApexOutlands on täyttynyt tilannetta osuvasti kuvaavista meemeistä.

We’re cooked
byu/Ith786 inApexOutlands

Myös pelin Steam-sivulla on käynnissä arvostelupommitus. Uudistukset julkistettiin vain päivä sitten, eikä Respawnilta ole reagoitu yhteisön raivoon ainakaan vielä. Jää nähtäväksi tuleeko vastauksia ollenkaan.

Lähde: EA, Reddit

Lisää luettavaa