Kävimme alkuviikosta Lontoossa kokeilemassa tulevaa World of Warcraft -laajennusta, The War Withiniä. Pääsimme samalla myös haastattelemaan pelin vastaavaa tuottajaa Holly Longdalea ja WoWin suunnittelutiimin kärkinimeä Maria Hamiltonia.

Tapahtumassa kuultiin paljon mielenkiintoista asiaa tulevan laajennuksen tiimoilta. Tulossa on nimittäin muun muassa hahmojenvälistä edistymistä tuovat Warbandit sekä tietenkin uuden Worldsoul Saga -tarinankaaren käynnistävä, tiivistunnelmainen ja vakavampien teemojen ympärillä pyörivä kampanja.

Longdale ja Hamilton kertovat, että ajatuksena on jo pidempään ollut lähteä tutustumaan aikuismaisempiin ja synkempiin teemoihin. Vaikka kyseessä on huomattavasti Dragonflightin tarinaa rankempi kokonaisuus, tuntuu se kehittäjien mielestä oikealta suunnalta pelille.

Paikan päällä oli nähtävissä myös laajennuksen tänään myyntiin tullut keräilyversio, joka pitää sisällään kaikki lisäosan digitaaliset herkut peliaikoineen, komean Gryphon Rider -patsaan, keräilypinssin ja taidekirjan.

Luonnollisesti lehdistö pääsi myös testaamaan tulevaa laajennusta, joka vaikuttaa muutaman tunnin perusteella varsin erinomaiselta, etenkin kun Dragonflight-laajennuksessa mukaan tuotu dynaaminen lento on saatu laajennettua melkein kaikki lentävät mountit kattavaksi. Matkustaminen Azerothissa ei ole koskaan ollut näin vaivatonta. Emme harmillisesti päässeet katsomaan pelin välinäytöksiä vielä tässä vaiheessa, mutta kehittäjät lupailevat niiden olevan upeita.

Testiversiossa päästiin kokeilemaan tavallisemman tehtäväsisällön lisäksi myös laajennuksen uusia, noin parinkymmenen minuutin pelisessioihin soveltuvia Delvejä, jotka ovat huomattavasti Dungeoneja kevyempiä mutta samankaltaista mekaniikkaa hyödyntäviä kokonaisuuksia. Delvejä pääsee pelailemaan usealla eri vaikeustasolla, joita Hamilton kertoo olevan rutkasti. Kovemmilla vaikeustasoilla tarjolla on luonnollisesti kovempitasoista loottia.

Pääset lukemaan koko kattavan matkaraportin ja mielenkiintoiset kehittäjähaastattelut toukokuun alussa ilmestyvästä Pelaaja-lehdestä, jonka saat tilattua helposti kotiin täältä. Pelaajan saat ostettua kätevästi myös eri kauppojen Lehtipisteiltä irtonumerona.

Lisää luettavaa