Ensifiilistelyssä Metroid: Samus Returns – Nintendo-klassikon odotettu paluu

Gamescom 2017: Pelaajalehti.com tunnelmoi lyhyesti tällä viikolla ilmestyvän Metroid: Samus Returns -pelin parissa.

9.8.2019 10:27

METROID: SAMUS RETURNS

Tekijä: MercurySteam, Nintendo EPD Julkaisija: Nintendo
Alustat: 3DS Julkaisu: 15.9.2017

Nintendo-klassikon odotettu paluu

Samus Aranin odotettu paluu tapahtuu jo tällä viikolla. Nintendo Switchin salamyhkäisyyteen verhottu Metroid Prime 4 saattaa häämöttää vielä kaukana horisontissa, mutta 3DS:n Metroid: Samus Returns palauttaa sarjan pelimekaanisesti takaisin kaksiulotteisille juurilleen kolmiulotteisesta ulkoasustaan huolimatta. Otimme näppituntumaa pelin ensimetreihin Gamescom 2017 -messuilla.

Vaikka kyseessä on käytännössä uusioversio Game Boyn klassisesta Metroid II: Return of Samus -pelistä, kehityksestä vastannut espanjalainen MercurySteam-studio on uudistanut peliä rankalla kädellä. Tarinalliset lähtökohdat ja käännekohdat tuntuvat olevan ennallaan, mutta tutkittavana oleva SR388-planeetta on kokenut selkeitä rakenteellisia muutoksia. Se tekee kokemuksesta tuoreen myös seikkailun GB:n harmaasävyisellä ruudulla pelanneille, aivan kuten pelimekaaniset uudistuksetkin.

Metroid: Samus Returns

”Samus Returns voi hyvinkin palauttaa uskoa klassiseen sarjaan Wiin Metroid: Other M:n ja 3DS:n Metroid Prime: Federation Forcen kaltaisten keskinkertaisuuksien jälkeen.”

Metroid: Samus Returns

Näistä huomattavin on Samuksen uusi lyöntihyökkäys, jolla voi täräyttää sankaritarta kohti syöksyviä vihollisia naamatauluun, mikä tainnuttaa vastustajan hetkellisesti perinteisempää tykinlaukausta varten. Lyönnin ajoittaminen vaatii hetken totuttelua, mutta makuun päästyä se osoittautuu varsin tehokkaaksi tavaksi saada vastustajiin jokunen tehokas – ellei jopa kuolettava – sädelaukaus. Myös mahdollisuus tähdätä vapaasti mihin tahansa ilmansuuntaan tuntuisi toimivan yllättävän hyvin.

Ensihetkien aikana myös Metroid-tunnelma tuntuisi olevan kohdillaan, sillä SR388:n maisemissa yhdistyvät klassinen ja Metroid Primen modernimpi tyyli. Maanpinnan alla olevat onkalot tuovat mieleen futuristisen Egyptin patsaineen ja arkkitehtuureineen, ja äänimaailma on täynnä vetäviä ja tunnelmallisia sävyjä. Mikäli taso pysyy yllä läpi pelin, Samus Returns voi hyvinkin palauttaa uskoa sarjaan Wiin Metroid: Other M:n ja 3DS:n Metroid Prime: Federation Forcen kaltaisten keskinkertaisuuksien jälkeen.

Metroid: Samus Returns julkaistaan 15. syyskuuta Nintendo 3DS:lle ja sen kaikille eri variaatioille. Arvostelu julkaistaan lokakuun Pelaajassa.

Lisää luettavaa