Xboxin jättänyt pelialan veteraani salaisen Microsoft-teknologian kimppuun

Phil Harrison on jättänyt Xboxin kenties taakseen, mutta täysin yhteistyö Microsoftin kanssa ei kuitenkaan ole ohi. Miehen uusi yritys työskentelee nimittäin ohjelmistojätin luoman salaisen teknologian parissa.

20.4.2015 22:57

Xboxilta hiljattain lähtenyt pelialan veteraani Phil Harrison on valottanut suunnitelmiaan tulevaisuutensa suhteen. Haastattelussa GamesIndustry-sivuston kanssa mies on paljastanut perustaneensa kokonaan uuden startup-yrityksen nimeltä Alloy Platform Industries, jonka toiminta tulee keskittymään vahvasti jonkinlaisen salaisen Microsoft-teknologian ympärille.

– Alloy on lisensoinut Microsoftilta teknologiaa, joka tulee muodostamaan perusteen alustaville tutkimuksille ja kokeiluillemme. En kuitenkaan aio sanoa asiasta enempää. Kyseessä on julkistamatonta teknologiaa, josta kukaan Microsoftin ulkopuolella ei tiedä mitää, Harrison kiusoitteli.

Mitä tarkalleen Alloy Platform Industries onkaan lopulta oikein tekemässä onkin vielä kovin epäselvää. Harrisonin mukaan yritys on tällä hetkellä ”häivetilassa” ja näin ollen hän ei ole valmis puhumaan erityisen tarkasti sen toiminnasta. Vihiä hän on kuitenkin antanut sentään siitä, että yrityksen toiminta kulkee samoilla alueilla pelialan kanssa, mutta ne eivät ole kuitenkaan täysin kytköksissä toisiinsa.

Harrison lukeutuu eräisiin nimekkäimmistä pelialan johtajahahmoista. Jälkensä hän jätti alaan erityisesti PlayStation-uransa aikana hänen työskenneltyä Sony Computer Entertainmentin johportaassa läpi aina sekä alkuperäisen PlayStationin että PlayStation 2:n pääasiallisen elinkaaren. Myöhemmin urallaan hän on toiminut johtotehtävissä myös esimerkiksi Atarilla.

Microsoftilla ollessaan Harrison johti Xboxin Euroopan-toimintaa vuodesta 2012 alkaen. 

Lähde: GamesIndustry

Lisää luettavaa