Valvelta ei heru sympatiaa Steamissa kauppapaikkahuijausten uhreiksi joutuneille käyttäjille.

Valve määrittelee kauppapaikkahuijauksen epäreiluksi vaihtokaupaksi, jonka käyttäjä itse vahvistaa siinä uskossa, että saa jotain tavaroidensa vastineeksi. Tärkeää on huomata, etteivät vastaavat huijaukset sisällä minkäänlaista virus- tai tilinkaappauskomponenttia, vaan huijauksen onnistuminen riippuu täysin uhrista itsestään.

Yhtiö on nyt lisännyt Steamin vaihtokauppapolitiikkaan erillisen muistutuksen siitä, ettei huijatuksi tulemisen seurauksena hävittyjä virtuaalitavaroita saa enää takaisin. Varsinainen asiakaspalvelukäytäntö ei ole muuttunut sitten vuoden 2010, eikä Steam ole ennenkään hyvittänyt menetettyä materiaa, mutta nyt palvelun ohjeistusosioon on ilmestynyt joukko tiukkoja perusteluja toimintamallille.

– Annamme tarpeeksi hyvää ohjeistusta fiksujen vaihtokauppojen tekemiseen verkkosivuillamme ja kauppapaikkajärjestelmämme puitteissa. Kaikki huijaukset voi välttää, Valve ojentaa käyttäjiään.

Yhtiön mukaan tavaroiden tyhjästä taikominen myös horjuttaisi palvelun talousjärjestelmän tasapainoa vaikuttamalla yksittäisten esineiden harvinaisuuteen ja sen myötä niiden arvoon.

Valve kuitenkin muistuttaa, että huijauksen uhriksi joutuneet voivat edelleen raportoida huijareiden toiminnasta Steamin ylläpidolle. Epämääräistä vaihtokauppatoimintaa harjoittavat käyttäjät voidaan laittaa väliaikaiseen tai jopa pysyvään kaupankäyntikieltoon.

Lähde: Steam, VG247, Polygon

Lisää luettavaa