Oculus Rift -virtuaalitodellisuuskypärän luoneen Oculus VR -yhtiön jättimenestys on jälleen herättänyt epätoivottua huomiota.

Havaijilainen virtuaalitodellisuusyhtiö Total Recall Technologies on viemässä Oculuksen alun perin keksineen Palmer Luckeyn oikeuteen. Luckeyn vuonna 2011 omaa vt-projektiaan parantelemaan palkannut Total Recall Technologies syyttää miestä työsopimuksestaan kumpuavan luottamuksen rikkomisesta ja pestissään näkemänsä teknologian varastamisesta.

Total Recall Technologiesin mukaan salassapitosopimuksen allekirjoittanut Luckey on siitä huolimatta käyttänyt yhtiön ideoita Oculus-kypäräänsä kehitellessä, ja yhtiö vaatii Oculus VR:ltä nyt rahallista hyvitystä. Oculus VR ei ole kommentoinut haastetta julkisesti.

Tuore oikeusjuttu ei suinkaan ole ainoa laatuaan Oculus VR:n historiassa: Zenimax Media haastoi Oculuksen palveluun siirtyneen John Carmackin oikeuteen viime vuonna täsmälleen samanlaisesta toiminnasta. Oikeudenkäynti Zenimaxin syytteiden tiimoilta ei ole vielä päättynyt.

Lähde: IGN, Reuters

Lisää luettavaa