Nintendo esitteli virallisesti uuden konsolinsa – tällainen on Nintendo Switch

Nintendo esitteli virallisesti uuden kotikonsolinsa kolmiminuuttisella videolla, joka vahvistaa laitteen yhdistävän koti- ja käsikonsolin.

20.10.2016 15:16

Nintendo on vihdoin esittellyt NX-koodinimellä kulkeneen konsolinsa. Lyhyt kiusoitteluvideo paljastaa, että laitteen virallinen nimi on Nintendo Switch ja että se huhujen mukaisesti yhdistää koti- ja käsikonsolin samaan pakettiin. Noin kolme minuuttia pitkän videon voi katsoa ohesta.

Nintendo Switchin voi napata mukaan liikkeelle tai sujauttaa mukana tulevaan Switch-telakkaan, joka kytkee konsolin televisioon. Tien päällä ollessa konsolin sivuille voidaan asettaa irrotettavat Joy-Con-ohjainpalikat, joilla voi pelata myös irrallisina niin yksin kuin esimerkiksi moninpelejä. Laitteelle julkaistaan myös Nintendo Switch Pro -ohjain, joka toimii perinteisemmän peliohjaimen tavoin.

Pelit julkaistaan 3DS:n tavoin pelikorteilla. Video näyttääkin vilauksia tulevista Switch-peleistä, joihin näyttäisi lukeutuvan muun muassa uusi kolmiulotteinen Super Mario -peli. Myös runsas määrä kolmannen osapuolen stuidoita ja julkaisijoita on ilmoittanut tukevansa Nintendo Switchiä, kuten 505 Games, Activision, Atlus, Bandai Namco, Bethesda, Capcom, Codemasters, EA, Epic Games, Frozenbyte, Koei Tecmo, Konami, Level-5, Havok, PlatinumGames, Square Enix, Sega, Take-Two, Telltale Games, Warner Bros. ja Ubisoft vain muutamia mainitaksemme.

Nintendo Switch julkaistaan maaliskuussa 2017.

Lähde: Nintendo

Lisää luettavaa