Lukijat ovat puhuneet: Sony kruunattiin jälleen E3-kuninkaaksi

Pelaajalehti.comin lukijat julistivat kovia nostalgiapaukkuja tänä vuonna pöytään lyöneen Sonyn jälleen E3-messujen voittajaksi.

29.6.2015 09:47

Parin viikon takaiset E3-messut ovat teoriassa jo menneen talven lumia, mutta niiden huimaa antia puidaan verkossa edelleen. Viime viikolla pyysimme Pelaajalehti.comin lukijoita kruunaamaan perinteiden mukaisesti messuviikon kuninkaan kaiken mahtipontisissa lehdistötilaisuuksissa nähdyn ja kuullun perusteella.

Viime viikon kysymys kuului seuraavasti:

Kuka oli tänä vuonna E3-messujen kuningas?

1. Sony (35%)
2. Bethesda (25%)
3. Microsoft (24%)
4. Square Enix (7%)
5. Nintendo (4%)
6. Ubisoft (2%)
7. Electronic Arts (2%)

Lukijoiden myös viime vuonna E3-messujen voittajaksi julistama Sony vei 35 prosentillaan voiton tämänkertaisessakin kyselyssä. Rinta rinnan kyselyn toista ja kolmatta sijaa pitävät Bethesda ja Microsoft, joiden tiukka taisto ensimmäisen perintöprinssin tittelistä ratkaistiin kriittisen yhdeksän äänen etumatkalla E3-ensikertalaisen Bethesdan hyväksi.

Kärkikolmikko jyräsi tänä vuonna muut messuosallistujat täysin: neljä muuta kyselyvaihtoehtoa saivat yhteensä reilusti vähemmän ääniä kuin kolmanneksi sijoittunut Microsoft. 

Lukijakommentteja aiheesta:

– Sonyhän se voittaja oli. MS veti myös hyvän shown, mutta Nintendo tuotti viime vuoden megaton-tykityksen jälkeen valtavan pettymyksen totaalisesti aliarvioimalla yleisönsä, päivitteli Megaman kommenttiosiossa.

– Tämä vuosi taisi olla iäisyyksiin merkittävä poikkeus vanhasta kaavasta, jossa vain yhdellä firmalla on jotain mielenkiintoista esiteltävää. Toivoa sopii, että tämä meininki jatkuisi, mutta jotenkin epäilen että olemme lunastaneet sen yksi miljoonasta potin tänä vuonnaYritaEdes summasi.

– Täytyy myöntää, että myös pitkästä aikaa myös MS tuntui ottaneen pelaajat todella huomioon jonkun Kinect-roskan sijaan, todella hienoa. En tiedä, että onko Xbox-pomo Phil Spencer sitten ollut vähän uudistamassa asioita, pohti OsKu.

– Ihmetyttää vaan miksi Sonyn tilaisuutta hehkutetaan niin paljon, kun nämä ”megapommit” eivät käytännössä edes ole Sonyn yksinoikeuksia. Että pojot vaan Sonylle näistä hienoista julkistuksista, mutta ei se näitä hienoja nimikkeitä omistaErkkade vastusteli.

Tämän viikon pelien joukkorahoitusta käsittelevään kysymykseen voi vastata täällä.

Lisää luettavaa