Killing Floor 2:n käyttöoikeussopimus vei pelaajat barrikadeille – kehittäjä vastaa

Tripwire Entertainmentin oikeus takavarikoida ikävien ihmisten pelit ei ilahduta kuluttajia.

25.4.2015 13:04

Steamin Early Accessiin tällä viikolla rantautunut Killing Floor 2 on herättänyt käyttöoikeussopimuksellaan vakavaa keskustelua.

Pelin kehittänyt Tripwire Entertainment varaa pelinsä loppukäyttäjän lisenssisopimuksessa oikeuden takavarikoida huonosti käyttäytyvien tai huijaavien pelaajien kopiot ilman erillistä varoitusta. Sopimus tulee tavalliseen tapaan lukea ja hyväksyä Steamissa ennen pelin asentamista.

Pelinsä menettämisen mahdollisuudesta närkästyneet kuluttajat ovat nousseet barrikadeille Steamin keskustelufoorumeilla. Negatiivinen palaute ja hyvitysvaatimukset ovat nyt kantautuneet studion korviin, mutta kehittäjien vastaus ei liene kaikille mieluinen.

– Kyllä, pystymme ottamaan pelin pois sinulta. Olemme tietääkseni kuitenkin tehneet niin vain kahdesti. Takavarikointiin johtava ikävä käyttäytyminen ei sovi moninpeleihin, tai ollenkaan osaksi sivistynyttä yhteiskuntaa, studion varatoimitusjohtaja Alan Wilson summaa foorumiviestissään.

Huijatuiksi itseään tunteneita pelaajia Wilson kehottaa lukemaan muiden pelien käyttöoikeussopimuksia, ja olemaan kiitollisia siitä, miten avoimesti saatavilla Killing Floorin 2:n sopimus on. Wilson myös muistuttaa, että pelin ostaminen Steamista oikeuttaa pelaajan vain käyttölisenssiin – ei itse tuotteeseen.

Faktojen pöytään lyömisen ohella Wilson kuitenkin käy rauhoittelemaan mielenosoittajia. Miehen mukaan Tripwiren suunnitelmiin ei kuulu palvelinten ja pelaajia jatkuva vahtiminen rikkeiden varalta, eikä sopimuksen siis tulisi aiheuttaa huolta suurimmalle osalle käyttäjäkannasta.

Studion vastauksen seurauksena äänekäs vastarinta on hiljentynyt huomattavasti, mutta Wilson itsekin tiedostaa viestissään, että lisenssin ostajien ja pelinkehittäjien oikeuksien vastakkainasettelu tulee nousemaan vielä esille kansainvälisellä tasolla, ja keskustelu rajojen vetämisestä jatkuu foorumeilla edelleen.

Lähde: Steam, PC Gamer

Lisää luettavaa