Tänään Steamin Workshop -modipalveluun ilmestyvä Half-Life 2: Update päivittää emopelinsä nykyaikaan mielenkiintoisin kikoin.

Update ei suinkaan ole ensimmäinen Half-Life 2:n ulkoasua paranteleva tekele, mutta se pyrkii eroamaan grafiikkamodikollegoistaan hylkäämällä suorat tekstuuriparannukset ja säilyttämään näin pelin alkuperäisen tunnelman ja visuaalisen ilmeen. Tekstuurien sijaan modi korjaa emoteokseensa lipsahtaneita visuaalisia ja pelillisiä möhläyksiä, ja parantelee muun muassa vanhentuneiden vesi- ja sumuefektien ulkoista ilmettä.

Modin keskeisimpiä ominaisuuksia ovat kuitenkin sen päivitetyt varjostus- ja valaistusratkaisut, jotka yksin muuttavat pelin ulkoasun täysin. Rosoisetkin ympäristöt saavat uutta eloa realistisemmin käyttäytyvästä valaistuksesta, ja pelimaailma vaikuttaa yllättäen huomattavasti vireämmältä.

Half-Life 2: Update on työstetty faniporukalla jo vuodesta 2009, mutta Steamiin vihdoin saapuva versio tulee jäämään päivityksen viimeiseksi. Muun muassa teknologiajätti Nvidia on sponsoroinut tuotoksen kehitystä.

Hyvin toteutetun valaistuksen voimaa voi ihailla alla olevalla vertailuvideolla, ja omaan peliinsä modin voi napata maksutta täältä.

Lähde: Steam Workshop, Eurogamer

Lisää luettavaa