Kaksi vuotta sitten reilun 600 000 dollarin Kickstarter-rahoituksen saanut taktinen roolipeli Unsung Story on lyöty jäihin. Pelistä vastaava yhdysvaltalaispelitalo Playdek on ilmoittanut asiasta Kickstarterissa todeten päätyneensä ratkaisuun yhtiön tämän hetken taloudellisen tilanteen ja vajaan miehityksen takia.

– Meillä on tällä hetkellä yksi yhteen yksittäiseen projektiin kykenevä sisäinen tiimi. Yhtiön taloudellisen vakauden kannalta meidän on myös keskityttävä projekteihin, jotka on mahdollista saada Unsung Storya nopeammin ulos, Playdekin suunnalta todetaan.

Unsung Story on ollut huomattava projekti siksi, että sitä markkinointiin aikoinaan Final Fantasy Tactics– ja Vagrant Story -konkari Yasumi Matsunon uutena pelinä. Sen eteneminen on ollut kuitenkin jo pidemmän aikaa synkkää seurattavaa, sillä Playdek on erityisesti viimeisen vuoden aikana epäonnistunut pitämään pelaajia kunnolla ajantasalla pelin kehityksen etenemisestä. Yhtiö yllätti viime vuonna myös pelin tukijat paljastamalla, että peliin ollaan jo jonkin aikaa tungettu mukaan moninpeliominaisuuksia, jollaista siihen ei alunperin koskaan joukkorahoituksen aikana mainostettu.

Playdek on kertonut, että se saattaa vielä yrittää hankkia ulkopuolista apua Unsungin kehitykseen. Se ei kuitenkaan pysty vannomaan, että tämä tulisi onnistumaan.

Ensisijaisesti pc:lle työstettyä Unsung Storya lupailtiin alunperin valmiiksi viime vuodelle. Playdek ei ole tarjonnut ainakaan toistaiseksi Kickstarter-tukijoille mahdollisuutta saada rahoja projektista takaisin, mikä on luonnollisesti tulistuttanut monia.

Lähde: Unsung Story (Kickstarter)

Lisää luettavaa