SimCity-sarjasta ja myös muun muassa Spore-pelistä vastannut Maxis Emeryville -studio on kuopattu. Asiasta kertoi ensin Maxis-suunnittelija Guillaume Pierre Twitterissä, minkä jälkeen Electronic Arts on vahvistanut asian myös itse peliblogi Kotakulle.

– Olemme tänään yhdenmukaistaneet Maxis-tuotteiden kehitystä Redwood Shoressa, Salt Lake Cityssa, Helsingissä ja Melbournessa Emeryvillen toimiston sulkeutuessa. Maxis on jatkamassa Sims– ja SimCity-pelaajien tukemista ja heille uusien kokemusten kehittämistä samalla, kun se laajentaa sarjojamme uusille alustoille ja kehittää uusia, useille eri alustoille julkaistavia nimikkeitä, EA:n edustaja kertoi.

EA:n mukaan Emeryvillen vanhoja työntekijöitä pyritään auttamaan uusien paikkojen löytämisessä tarjoamalla muun muassa muita töitä yhtiön sisältä.

Siitäkin huolimatta, että Maxis-nimi jatkaa eloaan EA:n sisällä, oli Emeryvillen studio käytännössä nimenomaan Maxiksen ydin. Viimeiset pari vuotta eivät olleet sille kylläkään erityisen ruusuisia uusimman SimCityn kerättyä roimasti kritiikkiä rajoittuneesta ja raskaasti nettiin nojanneesta rakenteestaan.

Maxisin historia yltää aina vuoteen 1987 asti, joskin osana EA:ta se on toiminut vasta vuodesta 1997 asti. SimCityn ohella yhtiö toi maailmaan aikoinaan The Sims -sarjan, jonka kehitys on tapahtunut viimeisinä vuosina pääasiallisesti Redwoodiin ja Salt Lake Cityyn levittäytyneessä The Sims Studiossa.

Lähde: Kotaku, Guillaume Pierre (Twitter)

Lisää luettavaa