Addressi Steamin maksullisia modeja vastaan kerännyt yli 125 tuhatta nimeä

Steamin maksumodit ovat saaneet hyytävän vastaanoton. Gabe Newellin mukaan järjestelmä takoo tuoton sijaan tappiota.

27.4.2015 08:50

Valven ja Bethesdan päätös antaa Skyrim-modaajille lupa laskuttaa tekeleistään Steamissa on osoittautunut odotettuakin epätoivotummaksi.

Erään pettyneen pelaajan Change.org-sivustolle perustama addressi maksullisia modeja vastaan on kerännyt viikonlopun aikana jo yli 125 tuhatta nimeä. Puumerkkinsä jättäminen addressiin vaatii myös sähköposti- ja katuosoitteidensa paljastamisen, mikä torjunee pahimpia botteja ja kielii suurimman osan allekirjoituksista olevan aitoja.

150 tuhatta nimeä kerättyään addressin perustaja aikoo lähettää sen kokonaisuudessaan Valvelle. Addressin päämääränä on herättää yhtiö ratkaisunsa epäsuosioon ja korvata nykyinen maksumalli vaikkapa vapaaehtoisella lahjoitusmahdollisuudella.

Valven perustaja Gabe Newell kommentoi maksumodien herättämää keskustelua eilen Reddit-sivustolla. Miehen mukaan modien Valvelle muutamassa päivässä takoma tuotto kalpenee valtavan palautetulvan aiheuttamien kulujen rinnalla.

– Maksumodit ovat työkalu modaajayhteisön tukemiseen, mutta oletetaan hetki, että teemme tätä ahneuttamme. Internetin suututtaminen on maksanut meille miljoonan vain muutamassa päivässä. Se ei ole ahnetta, se on tyhmää, Newell vitsaili.

Newell vastaili sivustolla useampiin kysymyksiin uudesta palvelusta, ja vaikutti edelleen uskovansa järjestelyyn täysin. Mies lupasi kuitenkin, ettei uutta käytäntöä vastustavia tulla hiljentämään Steamissa.

Newellin lukuisia vastauksia voi selata Redditistä.

Lähde: Change.org, DualShockers

Lisää luettavaa